52. ITF Internacionalni turnir veterana Opatija 2016.

Opatijac iz Ljubljane Eduard Grizilo i Opatijac Vinko Deković

Opatijac iz Ljubljane Eduard Grizilo i Opatijac Vinko Deković

ITF 52.  Internacionalni turnir veterana Opatija održan je u od 22. do 27. kolovoza 2016. g.  na terenima TK Opatija i TK Kvarner Rijeka. Ukupno je nastupilo 126 tenisača i tenisačica iz 22 zemlje svijeta i 5 kontinenata, odnosno 102 tenisača i 25 tenisačica iz  Australije, Austrije, BiH, Brazila, Canade, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Turske, Ukraine, USA i Hrvatske.  Tenisači su se takmičili u kategorajama  od + 45 do + 75 godina, tenisačice od + 40 do + 65. Održani su i utješni mečevi u consolationu; parovim dama i gospoda, te parovi u mixu dama i gospoda.
Pobijednici po kategorijama su kod muškaraca: Dan Mihail Groza (Rumunjska) +40, koji je u finalu pobijedio riječanina Sinišu Ćuka; Franz Rath (Austrija) +60; Reinhold Bahe (Njemačka); Predrag Marohnić (TK Opatija) +70; te Spartako Bomio (Švicarska) +75.
Kod gospođa pobijednice po kategorijama su: Anja Regent (Slovenija) +45; Brigitte Kaiser-Nagel (Njemačka) +45; Guste Schneider (Austrija) +55; Julia Smutny (Austrija) +60; Elfriede Loescher (Austrija); te Waltrud Eder (Austrija) +65.

Predrag Marohnić, pobjednik u kategoriji +70

Predrag Marohnić, pobjednik u kategoriji +70

Kod muškaraca odigrani su mečevi parova u 4 kategorije, kod dama u 2 kategorije, te 3 kategorije u mix parovima.
U pojedinačnim kategorijama i u parovima nastupili su  naši članovi, sa više ili manje uspijeha,  i to: Dragan Radošević, Davor Kostelić, Rene Puharić, Ante Žedelj, Ivo Jelinek, Predrag Marohnić, Vinko Deković, Marija Kusanović, Sofija Stolnik, Vera Kučić, Anton Seccarecia.
Za izdvojit je uspijeh Predaga Marohnića koji je  pobjednik  u kategoriji +70.
U kategoriji parova +50 u finalu su se sastali opatijci dr Rene Puharić i Davor Kostelić, ali sa različitim partnerima, Rene sa Australcem Radićem, a Davor sa Mađarom Szekrenyes. Bolji je bio Davorov par. U istoj kategoriji Opatijac Anton Seccareccia sa Radmanovićem poražen je u četvrtfinalu.
Kod dama u parovima u kategoriji +55 nastupile su naše članice Vera Kučić i Sofija Stolnik protiv puno mlađih tenisačica.
Član našega Kluba Vinko Deković već 35 godina nastupan na turniru veterana, a ove godine bio je i najstariji igrač sa svojom 81. godinom. Čestitamo!

Rene dr Puharić/Radić (Australia)  vs Szekrenyes (Mađarska) / Davor Kostelić

Rene dr Puharić/Radić (Australia) vs Szekrenyes (Mađarska) / Davor Kostelić

Ivor Eržišnik, direktor turnira