BOŽIĆNI TURNIR ČLANOVA TENIS KLUBA OPATIJA

tenis_opcaU nedjelju 27. prosinca 2015. godine  organiziran je turnir za sve članove tenis Kluba. Uz zanimljive susrete, po interesantnim pravilima, cijelodnevno druženje uz kapuz i kobasice, turniru se odazvalo 50 članova, od onih najmlađih, do onih „profesionalnih“ takmičara i veterana. Svaka članica ili član morao je prijaviti svoga protivnika, da li u pojedinačnim ili susretima parova. Prije početka susreta kockom bi se izabirao kojoj će ekipi pripasti pojedini takmičar, da li ekipi par ili ekipi nepar. Zbir pojedinačnih susreta dao je sveukupnog pobjednika. Igralo se na vrijeme od jednoga sata, poeni u gemu kod 40:40 slijedećio poen nosi dobitak tog gema, te ukupan rezultat na kraju sata igre pripisuje se par i nepar strani. Pobjedu je izvojevala ekipa Nepar sa rezultatom 130:114 gemova. Poražena strana morala je očistiti cijelu terasu, pospremiti iza gladnih tenisača sav pribor, te uz smijeh i šalu Božićno druženje završilo je u kasnim popodnevnim satima.

Prvih dana nove 2016. godine; točnije 02. siječnja održano je dvoransko prvenstvo Države u Nacionalnom teniskome centru u Zagrebu. Prijavio se veliki broj tenisačica i tenisača, te su u obije konkurencije održane kvalifikacije za ulazak u glavni turnir. Naša Matea Biondić na žalost nije uspijela kroz kvalifikacije osigurati nastup u glavnome turniru. Tijesnim rezultatom od 7:6 (4); 6:4 poražena je od Škegro Marine iz tk Chromos Zagreb. Neka to bude po onoj staroj: „Prvi mačići se bacaju u more“!
I za vrijeme praznika se vrijedno treniralo. Naši mladi sportaši Dora i Matea Biondić, Marko Boltužić i Dino Bonetta prisustvovali su kondicijskom kampu u sportskoj dvorani na Čavlima gdje se moglo i odraditi teniski dio priprema na „tvrdoj podlozi“ na kakvoj se igraju i turniri HTS-a i ITF-a. Program je sadržavao 2-3 sata dnevno kondicijskog treninga( trening brzine, koordinacije, teretana…), bavljenje ostalim sportovima (nogomet , odbojka …), joga i naravno teniski trening , koji je bio baziran na specifičnoj kondicjiskoj spremi igrača na teniskom terenu! Utisci sa kampa su bili odlični, tako da sa puno elana i motivacije ulazimo u novu sezonu.
Za izdvojiti su nastupi u veljači 2016.g. na državnom prvenstvu za juniorke i juniore do 18 g. u Zagrebu (Dino Bonetta, Marko Boltužić, Lucia Žagar, Karlo Kajin; Mateo Bubalo, Andrej Omeragić, Luka Mršić) državno prvenstvo za seniorke i seniore u Zagrebu. Tu treba spomenuti fantastično 7. mjesto  na rang listi Hrvatske za seniorke Lucie Žagar i time direktan ulaz u glavni turnir.

Sestre Biondić sljedeći vikend imaju nastup, Dora u Zagrebu na turniru tk Ponikve za djevojčice do 12 godina; te Matee u Ogulinu na dvoranskom prvenstvu Ogulina do 14 godina.

Dina Bonettu očekuju dva turnira ITF-a, u BiH, u Širokom Brijegu:
1.    Turnir 18.1. do 24.1
2.    Turnir 25.1. do 30.1

Puno uspjeha u novim sportskim izazovima. Vjerujemo u vasJ

Denis Kurilić, trener tk Opatija