Dvoransko Prvenstvo Države za dječake i djevojčice do 14 godina

Kornelia i Renata Hunčak, Matea Biondić i Daniela Hunčak

Teniski Klub Opatija ima Državnu dvoransku prvakinju do 14 godina, te dvoranske prvakinje u parovima. Dvostruka kruna, Kornelija Hunčak Državna je prvakinja; te u paru sa Mateom Biondić Državna je prvakinja u parovima.

Od subote 7. do utorka 10. siječnja 2017. godine održano je na terenima Nacionalnog Teniskog Centra u Zagrebu dvoransko Prvenstvo Države za dječake i djevojčice do 14 godina.

Pravo izravnog nastupa na turniru dobili su igrači najbolje rangirani u protekloj 2016. godini. Iz našega Kluba izravni nastup na Državnom prvenstvu osigurale su sestre Kornelia, blizankinje Daniela i Renata Hunčak, te Matea Biondić, a od tenisača Dorijan Biondić.

Dorijan Biondić, jedini „opatijski“ mušketir

Na žalost, temeljem ždrijeba naše tri tenisačice bile su u istoj razini, pa su Kornelia, Daniela i Matea u međusobnim susretima odlučivale tko će do polufinale. Šteta. Matea, Daniela i Kornelija pobijedile su svoje suparnice u 1. kolu. Matea 6:3; 6:3, Kornelija 6:3; 6:1, Daniela 6:3; 7:6; Dok su Renata i Dorijan izgubili u 1. kolu: Renata rezultatom 4:6; 3:6; a Dorijan 5:7; 4:6.

U klupskom susretu 2. kola susrele su se Daniela i Matea, pobijedila je Daniela rezultatom 2:1 (6:3; 3:6; 6:3). Četvrt finale bio je dvoboj sestara Kornelie i Daniele. Starija sestra Kornelija pobijedila je rezultatom 6:1; 6:2. U polufinalu Kornelija je pobijedila suparnicu 6:3; 6:2.

U finalnom susretu bila je bolje i pobijedila Antoniu Ružić (TK Franjo Punčec, Zagreb) rezultatom 2:1 (1:6; 6:4; 6:4).

Matea i Kornelia u finalu parova pobijedili su Emu Bubalo i Marijanu Majetić sa rezultatom 2:0 (6:3; 6:4).

Isti vikend održan je u Zagrebu i dvoranski ZAGI Kup za takmičare do 12 godina. Naš član Emanuel Ivkić polučio je lijepi rezultat plasmanom među četiri takmičara u završnici. Na žalost u polufinalnom susretu izgubio je od Erika Nikolića 5:7; 3:6. Nikolić je godinu dana stariji , te kasniji pobjednik turnira.

Potpora Upravnog Odbora Kluba za rad sa mladima, uporni i stručni rad daje rezultate.

Državna prvakinja do 14 godina Kornelija Hunčak

Pobjednički par Matea Biondić i Kornelia Hunčak

Dioba 3. mjesta – Emanuel Ivkić (desno)

Denis Kurilić, trener tk Opatija