FINALE MOMČADSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2018. DO 14 GODINA

5. mjesto u Hrvatskoj: Renata Hunčak, Noah Jelušić, Daniela Hunčak, Emanuel Ivkić – stoje, Ian Priskić, Denis Kurilić i Dora Biondić – čuče

Proteklog vikenda u Splitu na terenima TK Split 1950, koji se nalaze na kultnom vaterpolskom dijelu Splita na Zenti, odigrano je finale Momčadskog prvenstva Hrvatske za uzrast do 14 godina.

Nakon kvalifikacijskog dijela i 30 klubova koji su se borili za ulazak u finale, osam klubova izborilo se za finalni dio momčadskog prvaka Hrvatske. T.K. Medvešćak, HTK Zagreb, T.K. ITeam, T.K. Top Spin – svi iz Zagreba, te T.K. Olimpija Osijek 1984 iz Osijeka, T.K. Varaždin 1181 iz Varaždina, domaćini T.K. Split 1950 i naš Kluba,  borilo se kroz tri dana sistemom eliminacije za momčadskog prvaka Države.

U prvome susretu igrali smo sa T.K. ITeam i bili poraženi rezultatom 2:7. Nakon 1. eliminacijskog kola, stvorene su dvije skupine koje su se borile za plasman od 1. do 4. mjesta, te od 5. do 8 mjesta. Za ekipnog prvaka Države borili su se: Osijek, Split 1950, ITeam i  Top Spin. U borbu za 5. mjesto plasirali su se: Medvešćak, Varaždin, Zagreb i Opatija. U prvome susretu drugoga dijela igrali smo sa H.T.K. Zagreb i pobijedili rezultatom 7:2. U susretu koji je odlučivao o 5. mjestu igrali smo sa Medvešćakom i pobijedili rezultatom 5:4.

Finale su izborili domaćini Split 1950 i ITeam iz Zagreba. Domaćini su bili bolji, pobijedili rezultatom 6:3 i postali momčadski prvaci Hrvatske za 2018. g.  Treće mjesto osvojio je Top Splin pobjedom nad Olimpijom Osijek 1984 rezultatom 5:4.

Peto mjesto u Državi lijep je i veliki uspjeh našega Kluba. Za ekipu našega Kluba nastupali su: Dora Biondić, Renata Hunčak, Daniela Hunčak, Ian Priskić, Noah Jelušić i Emanuel Ivkić.

Denis Kurilić