ITF FUTURES TENISKI TURNIR ISTARSKA RIVIJERA OPATIJA 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon 34 godine ponovno je u Opatiji održan profesionalni teniski turnir Istarska rivijera. Serija od 4 turnira stara je 44 godine, tradicija započeta davne 1972 godine. Danas je to turnir iz ITF serije Futures, jedan od najbrojnijih po broju takmičara. Serija je to turnira na kojima se stječu prvi profesionalni bodovi za ulazak na elitnu ljestvicu svjetskih tenisača. Nagradni fornd na turniru bio je 10.000,00 USA $.

Turnir je trajao osam dana, od 19. do 26. ožujka 2016.g. U glavnome turniru bilo je mjesta za samo 32 tenisača. Kroz kvalifikacije se 119 tenisača borilo za 8 mjesta u glavnome turniru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukupno 135 tenisača nastupilo je na terenima tenisk kluba Kvarner u Marčeljevoj Dragi i na terenima Gorovo u Opatiji. Bilo je zastupljeno 25 zemalja: Rusija, Norveška, Švicarska, Španija, Austrija, Srbija, Poljska, Slovenija, Italija, Rumunjska, Njemačka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Češka, Belgija, Liphenštajn, Mađarska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina, Sjedinjene Američke Države, Makedonija, Slovačka, Argenitna i naravno Hrvatska.

Ukupno je odigrano 142 susreta, 111 u kvalifikacijama i 56 u glavnome turniru, te 31 u igri parova. Vrhovni sudac bila je opatijka Adelka Činko, a suci Anton Činko, Alex Humski, Ivan Gudelj, Mateo Papić i Damir Benić, svi iz našeg okruženja, te Damir Hizak iz Varaždina i Vedran Knežević iz Zagreba.

U finalnom susretu sastali su se Nino Serdarušić iz Zagreba/Umaga, koji je uz pozivnicu nastupio direktno u glavnome turniru i Rumunj Dragos Dima 7. nosioc turnira. Rezultatski glatko sa 6:1, 6:1 naslov ITF Futures Istarska rivijera Opatija 2016.g. osvojio je Dima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMlađi Serdarušić odigrao je lijepi i kvalitetni susret, pun teških i brzih izmjena, sa izvrsnom pokretljivošču oba tenisča. Dima nije lako došao do naslova. Tek nekoliko neforsiranih grešaka Dime, izvrstan beckhend udrac i veće iskustvo presudilo je u susretu. Mislimo da Nino može biti zadovoljam svojim igrama i nastupom u Opatiji.

Tomislav Draganja i Nino osvojili su naslov u igri parova. U Hrvatskom finalu pobjedili su braću Ivana i Mateja Sabanov rezultatom 6:4; 7:6(10). Iz našeg Kluba na turniru su u kvalifikacijama nastupili: Nemanja Kralj i Matija Žugić iz akademije Pilić, te Andrej Omeragić, Marko Boltužić, Karlo Kajin i Ivor Eržišnik. Matija, kome su samo 14 godina, u susretu sa Austrijancem Schranz-em zaokupio je pažnju svih prisutnih. Samo je Ivor prošao prvo kolo kvalifikacija. Zaustavljen je u 3. kolu od Rumunja Borze. Šteta, bio je na pragu ulaska u glavni turnir. Tri susreta u dva dana, umor a ne kvaliteta učinili su svoje!

itf_istarska_finale_2016 (4)

Kao organizatori iskoristili smo pravo na jedno mjesto uz pozivnicu za nastup u glavnom turniru. Naš najbolji tenisač Dino Bonetta nastupio je i izgubio u 1. kolu od 10 godina starijeg Rumunja Vasile Antonescua rezultatom 6:4; 6:4. Pomanjkanje iskustva bilo je presudno u ovome susretu. Dino može bit zadovoljan svojim nastupom, te se nadamo da će ovo biti podstrek u njegovoj budućoj teniskoj karijeri.

Tenis Klub Top Spin iz Zagreba izvrsni je organizator serije od 4 turnira Istarske rivijere 2016. Uz Rovinj, Poreč i Pulu, Tenis Klub Opatija bio je suorganizator turnira u Opatiji.

Svjesni smo da bez karizme i imena teniske legende Nikole Pilića i velike pomoći Grada Opatije i Gradonačenika Ive Dujmića, ne bismo mogli organizirati ovako zahtjevan turnir. Dobra i tečna organizacija, uz samo jedan kišni dan, razlog je zadovoljstva svih nas, uz želju i nadu da i 2017.g. ponovno budemo domaćini turira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA itf_turnir_istarska_finale_2016 (2)_01 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miloš Vrenc