IZVJEŠTAJ SA 20. OTVORENOG PRVENSTVA OPATIJE ZA JUNIORE I JUNIORKE DO 16 GODINA

tenis_opcaProteklog vikenda, od petka 11. do ponedjeljka 14. ožujka 2016.g; održano je 20. Otvoreno Prvenstvo Opatije za juniore i juniorke do 16 godina. Jedan od najbrojnijih turnira posljednjih godina održanog u Opatiji za djecu. Prvi je to turnir na zemlji nakon zimske sezone u dvoranama i prvi izlasci na crvenu šljaku. Nakon dugo godina održane su i kvalifikacije za juniore, a zbog velikog broja prijavljenih tenisača. Do posljednjeg dana prijava u srijedu 9.03.2016.g. na listama za prijavu bilo je 70 tenisača i tenisačica, 46 juniora i 24 juniorke. Nastupilo je 63 tenisača, kod juniora 41 tenisač, odnosno 22 tenisačice kod juniorki iz 26 klubova: Poreča, Sukošana, Slavonskog Broda, Osijeka, Splita, Rukavca, Ogulina, Poreča, Varaždina, Rijeke, Pule, Zagreba, Kastva, Raba i Opatije.

Kod juniora pobjednik 20. OPO je Tin Dizdarević, tk Zagi Zagreb, koji je u finalu pobjedio Kos Jana, tk ITeam iz Zagreba, rezultatom 2:1 (6:0;4:6;6:1). Kod juniorki pobjednicda turnira je Monika Dedaj, tk Uljanik Pula, koja je u finalu pobjedila Marinu Pavković, tk Split, rezultatom 2:0 (6:2;6:4).

U igri parova, pobjednici 20. OPO kod juniora su Jan i Leon Kos iz tk ITeam Zagreb, koji su pobjedili par iz Zagreba Antun Katanec i Patrik Stepanić rezultatom 2:1 (6:1;5:7;10:8), a kod juniorki par Monika Dedaj i Kornelia Hunčak, Pulsko – Kastavska kombinacija, pobjedom nad Marinom Pavković i Marom Žunić iz Splita, rezultatom 2:0 (6:3;6:2).

Od članova našeg Kluba u glavnome turniru nastupili su Ivano Provera kod juniora, koji je izgubio već u prvome kolu, te Matea Biondić, koja je izgubila u 2. Kolu. Oba naša člana po dobnoj skupini dvije su godine mlađi, te im je ovo prvo iskustvo sa već formiranim igračima. Osim odazivom velikog broja tenisača i tenisčica, možemo bit zadovljni i dobrojm organizacijom turnira. Sve u svemu jedan lijepi teniski produženi vikend Opatiji.