MOMČADSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE DO 18 GODINA ZAGREB 12.-14.07.2016.G.

Niko Krainer, Mateo Bubalo, Karlo Kajin, Filip Šepić, Ivor Eržišnik trener, Marko Boltužić, Dino Bonetta

Niko Krainer, Mateo Bubalo, Karlo Kajin, Filip Šepić, Ivor Eržišnik trener, Marko Boltužić, Dino Bonetta

U Zagrebu je od utorka 12. do četvrtka 14. srpnja 2016.g. održano momčadsko prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina.  Na prvenstvo smo se plasirali direktno kao 4. nosioci, uz TK Zagi Zagreb; Iteam 1, Zagreb; te HTK Zagreb, Zagreb. Direktni plasman temelji se na pojedinačnom rangiranju naših igrača, koji su svojim rezultatima to omogućili.  Iz kvalifikacija su se plasirali 4 sljedeće ekipe: TK Mladost Akademičar, TK Iteam 2, Zagreb; TK Varteks, Varaždin; te TK Ploče, Ploče. Ekipe su bile podijeljene u 2 skupine, a našu su sačinjavali TK Ploče, TK Varteks i TK Zagi.

Prvog dana prvenstva susreli smo se sa TK Ploče i pobijedili rezultatom 5:4. Tom smo se pobjedom plasirali u polufinale. Naš polufinalni protivnik bio je TK Zagi, koji je pobijedio TK Varteks sa rezultatom 7:2. U borbi za ulazak u finale nismo imali puno šansi, izgubili smo uz veliki trud i borbu rezultatom 6:0. Bolji protivnik ušao je u finale!

U drugoj skupini u polufinale plasirali su se TK Zagreb, pobjedom nad TK Iteam 2 rezultatom  5:1; te Iteam 1, pobjedom nad TK Mladost Akademičar 5:1.  Drugi finalista postao je TK Zagreb, pobjedom od 5:4 nad TK Iteam 1.

U borbi za 3. mjesto izgubili smo od TK Iteam 1. Naš igrač Bonetta  tijesno je izgubio svoj meč, dok su Karlo Kajin i Marko Boltužić  pobijedili svoje protivnike. Uz malo sreće rezultat je mogao bit i povoljniji za nas. No smatramo da je i 4. mjesto lijepi uspjeh našega Kluba.

Renata, Daniela i  Kornelia Hunčak, trener Denis Kurilić

Renata, Daniela i Kornelia Hunčak, trener Denis Kurilić

Za našu ekipu, predvođeni trenresrkim tandemom Denis Kurilić i Ivor Eržišnik, nastupili su: Dino Bonetta, Filip Šepić, Niko Krainer, Marko Boltužić, Mateo Bubalo i Karlo Kajin. Sa svojih nepunih 14 godina Niko Krainer bio je najmlađi sudionik prvenstva i pokazao je zavidno tenisko znanje, ali je manjak iskustva učinio  svoje. Momčadski prvak Hrvatske postao je TK Zagreb, pobijedivši u finalu TK Zagi rezultatom 5:4.

Od 1. srpnja 2016.g. članice našega Kluba postale su sestre Hunčak iz Viškova. Kornelia, koja ima 13 godina, te blizankinje Renata i Daniela, koje imaju 12 godina.

Rad sa mladim tenisačima u našemu Klubu daju rezultate. Škola i način rada sa najmlađima postaje pomalo sinonim i zaštitni znak našga Kluba. Naši treneri koji rade sa najmlađima su: Denis Kurilić, Ivor Eržišnik i od nedavno Igor Pilepić.  Kako i na koji način će se raditi sa najmlađima, zadatak je i posao  voditelja trenerskog tima Denisa Kurilića. U teniskim krugovima rad i način rada našega trenera cijenjen je i poštovan. Stoga ne čudi sve više upita i zahtijeva za članstvom mladih tenisača iz našega kraja. Naravno, osnovni zadatak i cilj našega Kluba je što više naših sugrađana „privolit“ da nauče i igraju tenis. Tijekom ove godine u sustav treninga uključeno je preko 80-ak tenisača i tenisačica. Nadamo se da će ti mladi ljudi zavoljeti tenisku igru, bit vrsni takmičari, a nakon toga  biti naši budući „rekreativni“ članovi.

Miloš Vrenc, tajnik