Održano 20. otvoreno prvenstvo Opatije za dječake i djevojčice do 12 godina

Finalistice Manuella Persson i Tara Sladaković

Finalistice Manuella Persson i Tara Sladaković

Teniski Klub Opatija organizirao je po 20. put Otvoreno prvenstvo Opatije za dječake i djevojčice do 12 godina. Nastupilo je 37 tenisača i tenisačica, kod dječaka 20, a kod djevojčica 17 tenisačica. Mladi sportaši dolazili su iz 19 klubova: Kastva, Zagreba, Smrikve, Rijeke, Varaždina, Ogulina, Rukavca, Slavonske Požege, Varaždina, Umaga, Jastrebarskog, Rabca, Vodnjana, Karlovca i Opatije. Nastupio je i jedan dječak iz Rusije kojeg trenira Opatijac Igor Flego, dok su od domaćina nastupili Ian Priskić, Noah Jelušić, Ema Žiganto, Ivona Omeragić, Eva Kranjčević i Dora Biondić.

Kod dječaka pobjednik 20. OPO je Daniel Jančić TK SanSpin Zagreb, koji je u finalu pobijedio Viktora Bobana (TK Medvešćak Zagreb), rezultatom 2:1 (6:2;3:6;6:4). Jelušić je izgubio u 2. kolu turnira nakon velike borbe i neizvjesnog meča do kraja. Ian je zaustavljen u ¼ finalu. Ian može žaliti zbog poraza, ali je pokazao zavidnu spremu i kvalitetu. Susret je mogao otići i na stranu Priskića, ali ovaj put je manjkalo malo i sreće.

Pobjednik turnira Daniel Jančić i drugoplasirani Viktor Boban

Pobjednik turnira Daniel Jančić i drugoplasirani Viktor Boban

Kod djevojčica pobjednica turnira je Tara Sladaković (TK Smrikva Pula), koja je u finalu pobijedila Manuellu Persson TK Pećine Rijeka rezultatom 2:0 (6:3;6:0). Ivona i Eva glatko su izgubile svoje susrete u 2. kolu, dok je Ema Žiganto pružila žilaviji otpor svojoj protivnici. Dora se plasirala u polufinale, ali je glatko izgubila od buduće pobjednice turnira.

U igri parova, pobjednici 20. OPO kod dječaka Leon Soldatić i Ivkić Emanuel (TK Kastav), koji su pobijedili zagrebački par Viktor Boban i Daniel Jančić rezultatom 2:1 (4:6;6:2;11:9). Kod djevojčica pobjednik je par Sladaković Tara i Manuella Persson, pulsko – riječka kombinacija, koje su savladale Doru Biondić i Corinu Babić iz Rijeke rezultatom 2:0 (6:3;6:0).

Prva dva dana odigrana su po suhom i prohladnom vremenu, a finalni susreti dječaka i djevojčica zbog kišnoga dana odigrani su u novoj teniskoj dvorani.

Pobjednica Tara Sladaković

Pobjednica Tara Sladaković

 

Finalisti Daniel Jančić i Viktor Boban

Finalisti Daniel Jančić i Viktor Boban

Miloš Vrenc