OP KVARNERA do 8 i 10 godina i svibanjske aktivnosti 2016.

tenis_opcaU Zadru je 30. do 02.05.04.2016.g. održan turnir OP KOLOVARE do 14 godina na kojemu je nastupila naša tenisačica Matea Biondić. Nastavila je Matea dobar niz igara u ovoj godini, plasirala se u finale. Finalni susret je na žalost izgubila, ali najvažnije je da se niz nastavlja!

U subotu 30. travnja održan je turnir OP KVARNERA do 8 i 10 godina. Nastupilo je 13 naših takmičara početnika. Evangelina Kovačić, Gai Facan, Domeniko Dubrović,Tin Skornišek u kategoriji do 8 godina;te Dora Biondić, Eva Kranjčević, Ivona Omeragić, Nika Petrović, Katja Prodić, Luka Biondić, Theo Dobrila, Emanuel Mačar i Andrea Klarić u kategoriji do 10 godina. Prekrasan i sunčan dan, predivna atmosfera, diječji smijeh i vika, te borba za svaki poen obilježili su taj teniski dan.

Najmlađi su nastupali u grupama, svi su nagrađeni medaljama, bez pojedinačnog plasmana. Lijepo je bilo gledati najmlađe kako se trude savladati turnirske vještine u svojim prvim takmičarskim teniskim koracima.

U kategoriji do 10 godina igra se već ozbiljni takmičarski tenis. Naše najmlađe tenisačice „pomele“ su svoje vršnjakinje. Dora Biondić osvojila je 1. mjesto; Eva Kranjčević 3; Katja Prodić 7; Ivona Omeragić 9; Nika Petrović 11.Kod tenisača Theo Dobrila bio je naš najbolji plasirani predstavnik i osvojio je 7. mjesto, Andrea Klarić i Luka Biondić 11./12. Emanuel Mačar 14. mjesto.

Taj vikend 30. 04. u Zagrebu je započelo i Prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina i nastupili su Lucia Žagar u ženskoj konkurenciji, te Dino Bonetta, Karlo Kajin, Marko Boltužić, Filip Šepić, Andrej Omeragić u muškoj konkurenciji.

Za ulazak u glavni turnir, kroz 3 kola kvalifikacija morali su nastupiti Andrej Omeragić, Filip Šepić i Marko Boltužić, a zbog svog raninga na listi; a svojim rezultatima plasman u glavni turnir direktnim ulaskom zaslužili su Lucia Žagar, Dino Boneta i Karlo kajin.

Andrej Omeragić zaustavljen je u 1. kolu kvalifikacija, Filip Šepić u 3. kolu; a Marko Boltužić je sa tri pobjede ušao u glavni turnir.

Na žalost i ako su prikazali dobar tenis, svi naši predstavnici nisu prošli 1. kolo glavnoga turnira. Lucia i Dino imali su priliku ostvarit pobjedu, ali upravo su ovakvi turniri dobra prilika za stjecanje iskustva i takmičarske rutine.

OP Rukavca do 12 godina održano je 7. i 8. svibnja 2016.g. Šest naših tenisača nastupilo je na turniru i to: Dora Biondić, Eva Kranjčević, Ema Žiganto, Ivona Omeragić, Ian Priskić i Noah Jelušić.

Naša mlada takmičarka Dora Biondić, koja je veliki igrački ptencijal, plasirala se u četvrtfinale i ako je to kategorija 2 godine viša od njenih godina. Ema Žiganto, Eva Kranjčević i Ivona Omeragić zaustavljene u 1. kolu. Ian Priskić i Dominik Jelušić zaustavljeni su u 2. kolu.

Matea Biondić je dva vikenda u svibnju ( 7. i 8; te 14. do 16.) nastupila na turnirima do 14 godina, na OP Ogulina i OP Trnje u Zagrebu.

Na oba turnira plasirala se u finale, ali je u oba finala poražena.

Dino Bonetta nastavio je i ove godine sa nastupima na ITF turnirima do 18 godina. Od 8. do 14 svibnja nastupio je na ITF Juniors 37. International spring Bowl u Austrijskom Modlingu. Ovakvi turniri odskočna su daska za profesionalnu tenisku karijeru i svi mečevi su na visokom nivou. Dino se kroz 3 kvalifikacijska meča plasirao u glavni turnir, ali je zaustavljen u 1. kolu.