ZAPOČELA NOVA 2016. TAKMIČARSKA GODINA TENIS KLUBA OPATIJA

tenis_3I ovaj vikend naši mladi tenisačice i tenisači nastupali su na turnirima odmora nije bilo i turnirska forma podiže se iz dana u dan, da bi se dvoranska sezona turnira uspješno odigrala.

Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Zagrebu 16.2. do 19.2. za igrače do 16g. nastupio je Luka Mršić i ušao u posljednjih osam(četvrtfinale), pobijedivši :

  1. Kolo Luka Mršić vs Bruno Sušak 13. Na rang listi HTS-a(Zagreb Tk Iteam) 6:4 6:2
  2. Kolo Luka Mršić vs Antun Katanec 5. Na rang listi HTS-a ( Zagreb TSP ) 6:2 6:2
  3. Kolo Luka Mršić vs Roko Horvat 1. Na rang listi HTS-a ( Zagreb TSP ) 6:7 3:6

Luka je odlično odigrao i dobro počeo prvi set, imao priliku i poveo sa 4:2 ali je ipak na kraju morao čestitati na pobijedi Roku. Sve u svemu odličan rezultat.

Na turniru u Zagrebu na terenima TK Ponikve nastupala je naša najmlađa natjecateljka devetogodišnja Dora Bijondić i okušala se po prvi puta na turniru HTS za djevojčice do 12g . Dora je izgubila od Paule Lukanić 3:6 0:6, ali je odličnom i nevjerovatnom zrelom igrom odigrala i pokazala da može igrati u starijij konkurenciji i da će i rezultati sigurno ubro doći. Bravo DoraJ

Matea Bijondić odigrala je na turniru u Ogulinu za djevojčice do 14g i zauzela 3. Mjesto!!!u prvom kolu pobijedila je Marčinko sigurnom igrom sa 6:2 6:0 ! U polufinalu nakon duge borbe izgubila od druge nositeljice Melanie Pajas sa 7:6 2:6 2:6 !

Dino Bonetta naš je tenisač sa bodovne rang liste ITF-a međunarodne teniske federacije. Dino je odigrao prvi od dva turnira ITF-a, u Širokom Brijegu, BiH. Mjestom na rang listi Dino je ušao u glavni turnir. U prvome kolu sastao se sa austrijancem Neil Oberleitnerom. nakon čvrste borbe u tri seta iako je dobio prvi set: 6:3 6:7 3:6. Već ovaj vikend 24.1. Dina očekuje slijedeći ITF „Široki Brijeg“!

Trener Denis Kurilić